De bewonersvertegenwoordigers hebben in samenwerking met de gemeente Lansingerland een informatieavond gepland op 7 september.

Digitale bewonersavond luchthavenbesluit RTHA

Wilt u meer weten over het nieuwe luchthavenbesluit voor Rotterdam The Hague Airport (RTHA) en in gesprek hierover met de bewonersvertegenwoordigster van Lansingerland? Meld u dan aan voor de digitale informatieavond op dinsdag 7 september. Tijdens deze avond krijgt u informatie over het nieuwe luchthavenbesluit en het participatietraject. Ook krijgt u informatie over de rol van de bewonersvertegenwoordiging in dit traject. De bewonersvertegenwoordigster uit Lansingerland heeft het initiatief genomen voor deze bewonersavond. De gemeente Lansingerland faciliteert de avond.
U kunt op 7 september met de bewonersvertegenwoordigster praten over wat u belangrijk vindt. Wat houdt ú bezig rondom het vliegveld? Geef uw mening zodat zij ermee aan de slag kan.

Luchthavenbesluit

In het luchthavenbesluit stelt de minister van Infrastructuur en Waterstaat de regels voor het gebruik van de luchthaven vast. Dat zijn regels over bijvoorbeeld de openingstijden, het aantal vluchten of de toegestane geluids- en milieubelasting. De luchthaven neemt het initiatief voor een luchthavenbesluit. In het verzoek aan de minister geeft de luchthaven de wensen voor de toekomst aan.

Participatietraject

De luchthaven probeert samen met omwonenden en andere betrokkenen een akkoord te bereiken over de wensen voor een nieuw luchthavenbesluit. In een participatietraject worden alle belangen besproken met vertegenwoordigers van alle partijen. De belangen van de bewoners worden vertegenwoordigd door de bewonersvertegenwoordigers uit Lansingerland, Rotterdam en Schiedam. Het participatietraject wordt begeleid door een onafhankelijk projectteam.

Bewonersvertegenwoordigers

De bewonersvertegenwoordigers zijn lid van de Commissie Regionaal Overleg (www.cro-rotterdam.nl). Deze commissie bespreekt meerdere keren per jaar het gebruik van de luchthaven. De bewonersvertegenwoordigers komen op voor de belangen van de inwoners van Lansingerland, Rotterdam en Schiedam. Zij zijn onafhankelijk van de gemeente.

Datum en aanmelden

De avond wordt digitaal gehouden vanwege de onzekere situatie rondom COVID-19. De avond wordt gehouden op dinsdag 7 september 2021 van 20:00 tot 22:00 uur. U kunt zich aanmelden via: rtha@lansingerland.nl.

De uitnodiging op de site van de Gemeente Lansingerland kunt u hier vinden.